Εκδήλωση για τη λογοκρισία στη Γαλλία και όχι μόνο…

Δημόσια συζήτηση για τη λογοκρισία, την ελευθερία και την τρομοκρατία με αφορμή την κυκλοφορία του συλλογικού τόμου “Όλα μπορούν να λεχθούν” ή υπάρχουν “εκείνα που δεν λέγονται“; που επιμελήθηκε ο Δημήτρης Χριστόπουλος, διοργανώνουν οι εκδόσεις Βιβλιόραμα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Cafe Polis, Πεσμαζόγλου 5 την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 στις 18.30 το βράδυ.

Στο βιβλίο παρουσιάζονται κείμενα Ελλήνων στοχαστών τα οποία γράφτηκαν μετά τη δολοφονία του Charlie Hebdo που, με τραγικό τρόπο, επανήλθε στην επικαιρότητα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Αυτή η δημόσια εκδήλωση αποτελεί την εισαγωγή στον προβληματισμό του συνεδρίου – δρωμένου που θα πραγματοποιηθεί ακολούθως από την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου ως το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Τεχνών του Δήμου Αθηναίων με τίτλο  «Λογοκρισίες στην Ελλάδα».

Στη συζήτηση μετέχουν, με σύντομες παρεμβάσεις τους η Έρση Σωτηροπούλου, συγγραφέας και η Εύα Στεφανή, κινηματογραφίστρια, δημιουργοί που προσφάτως έχουν υποστεί τη δοκιμασία της λογοκρισίας ενώ στη συνέχεια δικαστικά απαλλάχθηκαν.

Το βιβλίο παρουσιάζουν οι πολιτικοί επιστήμονες Γιάννης Τσίρμπας (Πανεπιστήμιο Αθηνών) και Χρήστος Ηλιάδης (Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου).

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Adéa Guillot, ανταποκρίτρια του Le Monde στην Αθήνα, που εισαγωγικά θα αναφερθεί στη συγκυρία στη Γαλλία από τη δολοφονία του Charlie Hebdo ως την 13η Νοεμβρίου 2015.